top of page
Laura Story_mobile

 Hoe heb ik mijn team gecraft?

Andreas's verhaal

Ontmoet Andreas, een 45 jarige man die worstelt met het verbeteren van de samenwerking binnen zijn team

3 bezorgdheden die Andreas had over Jobcrafting & Teamcrafting als teamleader

Jobcrafting toestaan zorgt dit niet voor chaos?

Jobcrafting is niet iets dat een teamleider of HR zelf moet initiëren, het is iets dat iedereen al doet. Het wordt alleen niet op een gestructureerde manier gedaan. Wanneer je het goed organiseert, zal de manier waarop jullie samenwerken verbeteren en de stress verminderen. Mensen leren meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen werk.

Wanneer je aan het werk van collega's raakt, zullen ze dat niet leuk vinden!

Wanneer je een dialoog voert over de verdeling van werk, hebben collega's meer begrip voor elkaars zorgen, angsten en doelen. We zien dat ze daarna meer open staan ​​om elkaar te helpen bij het afronden van het werk.

Maar we hebben een teambuilding gedaan!

De meeste teambuildings zijn gemaakt om het werk te vergeten en samen een leuke activiteit te doen waarbij we elkaar beter leren kennen. Het duurt ongeveer 2 weken en dan is het effect verdwenen. Wanneer je een dialoog voert over de verdeling van het werk, hebben collega's meer begrip voor elkaars zorgen, angsten en doelen. We zien dat collega's daarna meer open staan om elkaar te helpen bij het voltooen van het werk.

3 adviezen van Andreas om met Job- en Teamcrafting te starten

Informeer je goed

Ik was eerst sceptisch en ben dan een workshop gaan volgen om mijn bezwaren te begrijpen. Tijdens de workshop heb ik mijn eigen jobcrafting oefening gedaan. Dat hielp erg goed om te weten wat het met je doet.

Organiseer een Jobcrafting coaching training

Wanneer je hebt geprobeerd mensen te motiveren met functioneringsgesprekken, dan heb je zeker ook vastgesteld dat dit niet altijd werkt. Het gebruik van visuele taakanalyses om de 5L taken van medewerkers in kaart te brengen, geeft meer inzichten dan de prestaties van hen te scoren. Dat is waarom je jobcrafting coaches nodig hebt die de gesprekken kunnen voeren.

Doe een teamcrafting experiment

We gebruikten de kennis van een ervaren teamcrafting facilitator. Het was te riskant en te tijdrovend om het zelf te doen. Bovendien hadden we nu een neutrale waarnemer.

Contact Box

Stuur ons uw vragen over Jobcrafting

We hebben jouw vraag ontvangen.

Bedankt!

bottom of page